nieuws

begin bouw laatste kantoor de monchyplein

regios

Op het Burgemeester De Monchyplein begint binnenkort de bouw van een kantoor van 8.

00 m2 en een ondergrondse parkeergarage. De officiële handeling die deze gebeurtenis symboliseert is op 18 oktober. Het Landbouw Economisch Instituut huurt ongeveer 7.000 m2 en 88 parkeerplaatsen in het complex. Op de begane grond is nog 1.000 m2 beschikbaar voor verhuur aan derden. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal 2008.Het kantoorgebouw, op de locatie van het voormalige stadhuis, is het sluitstuk van het stedenbouwkundig herontwikkelingproject De Monchyplein in de Haagse Archipelbuurt. Eerder heeft De Monchyplein CV (een samenwerkingsverband tussen Blauwhoed en Hillen & Roosen) op deze locatie 423 woningen (appartementen, lofts, penthouses en grondgebonden herenhuizen), een kantoortoren en een kantoorvilla (totaal 7.000 m2) ontwikkeld en gerealiseerd. Het project – van de hand van de Spaanse architect Ricardo Bofill – werd genomineerd voor de Nieuwe Stadprijs Den Haag 2004.

Reageer op dit artikel