nieuws

Begin bouw laatste fase Luifelbaan Leiden

regios

Wethouder Filip van As geeft op woensdag 13 juni 2007 het startsein voor de bouw van de vierde en laatste fase van winkelcentrum De Luifelbaan (15.

00 m2) te Leiden. Deze fase behelst de bouw van een woontoren met 92 appartementen. Bovendien is het hoogste punt bereikt van de derde fase, de bouw van de nieuwe Albert Heijn aan het Bevrijdingsplein en drie parkeerdekken met plaats voor ongeveer 400 auto’s. Met deze officiële handeling wordt de slotfase van dit herstructurerings- en nieuwbouwproject in Leiden Zuid-West ingeluid. De ontwikkeling en bouw van winkelcentrum De Luifelbaan is in handen van Bouwfonds MAB Ontwikkeling uit Den Haag. Bouwfonds werkt hierbij nauw samen met de Gemeente Leiden en Ahold Vastgoed. De woontoren is een belegging van Fortis Vastgoed Beleggingen. Na de start van de werkzaamheden in 2004 is een belangrijk deel van het winkelcentrum al voltooid. In de nieuwbouw hebben al dertig winkeliers hun intrek genomen, waaronder een Lidl, Hema en lokale ondernemers. Onder de winkels is een parkeergarage gerealiseerd met 150 plaatsen. Bovendien komen op de Albert Heijn nog eens twee parkeerdekken voor de bezoekers van het winkelcentrum. Naar verwachting is de Albert Heijn in 2008 en de woontoren in 2009 voltooid. Winkelcentrum De Luifelbaan bestrijkt een verzorgingsgebied van ongeveer 20.000 mensen. Het centrum is in de jaren zestig gebouwd en een decennium later uitgebreid aan het Vijf Meiplein en op het Bevrijdingsplein. In de oude situatie was er 8.600 m2 winkelruimte. De nieuwe Luifelbaan telt straks 15.000 m2.

Reageer op dit artikel