nieuws

begin bouw kantoor de woonplaats in zuiderval

regios

Op 3 juli wordt officieel begonnen met de bouw van het nieuwe kantoor van De Woonplaats.

Het nieuwe hoofdkantoor is ontworpen door architectenbureau RAU uit Amsterdam. Slechts één van de vier gevels is vlak, de andere drie verdraaien en springen per verdieping naar buiten of naar binnen. Het bruto vloeroppervlak van 5.400 m2 wordt verdeeld over negen bouwlagen.De medewerkers die nu nog op verschillende locaties in Enschede zijn gehuisvest, betrekken straks een gebouw met een modern en aangenaam klimaatconcept dat uitzonderlijk zuinig zal zijn in zijn energiegebruik. De woningcorporatie zal begin 2008 haar nieuwe onderkomen betrekken. Het kantoor van De Woonplaats is een ontwikkeling van BAM Vastgoed in Bunnik. Het nieuwe kantoor is gesitueerd op de hoek van de Zuiderval en de Wethouder Beversstraat en maakt onderdeel uit van het plangebied Zuiderval.Zuiderval, entree van Enschede, is een prestigieus project van ongeveer 40 hectare met een bebouwing van 200.000 m2. Het woon- en werkgebied is gelegen aan weerszijden van de verbindingsweg Zuiderval tussen de afslag Enschede van de snelweg A35 en de binnenstad van Enschede.

Reageer op dit artikel