nieuws

begin bouw hotel snowworld in oktober

regios

In oktober wordt er begonnen met de bouw van het Snowworldhotel in Landgraaf.

Het hotel krijgt vijf verdiepingen, 400 bedden en biedt werk aan ongeveer vijftig mensen uit de regio. Snowworld is nog met de gemeente Landgraaf in onderhandeling over een stukje cofinanciering. Eerder eiste directeur Koos Hendriks nog dat Landgraaf een kwart van de hotelaandelen zou overnemen ter waarde van 1,25 miljoen euro. Nu wordt gekeken op welke andere manieren Landgraaf eventueel in het project kan participeren. Inmiddels is ook begonnen met uitbreiding van het Snowworld-complex. Het restaurant Snowfriends krijgt een wintertuin van 300 m2, inclusief een kinderspeeltuin. Ook worden de kantoorruimten en de wintersportzaak uitgebreid. Snowworld heeft tot een extra investering besloten gezien de toenemende bezoekersaantallen. De sportfaciliteit trok in 2005 ruim 1,4 miljoen mensen.

Reageer op dit artikel