nieuws

Begin bouw 3.200ste woning in centrum Rotterdam

regios

Gisteren sloegen wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) en Coen van Oostrom (OVG Projectontwikkeling) de damwand voor het gebouw de Statendam aan de Botersloot, op de oude plek van de KPN toren.

Hiermee wordt de doelstelling van het college om jaarlijks te beginnen met de bouw van 3.200 nieuwe woningen ruimschoots gehaald. Het totaal van dit jaar komt uit op 3.371 nieuwe woningen. In de Statendam komen 125 woningen. Beneden is ruimte voor horeca Ontwikkelaar van de Statendam is OVG.

Het nieuwe college van B en W investeert de komende jaren samen met de marktpartijen fors in de Rotterdamse woningvoorraad. Bijna 10.000 bestaande woningen worden opgeknapt en jaarlijks wordt gestart met de bouw van 3200 woningen. In de vorige collegeperiode waren dit er nog 3000.

Er komen verschillende type woningen in de Statendam. Per verdieping worden twee tot zeven appartementen in het midden en hogere segment gebouwd. De oppervlakte per woning varieert tussen de 80 en 120 m2. De verkoopprijzen liggen tussen 185.000 en 390.000 euro. Er komen ook huurappartementen met een maandhuur vanaf 750 euro in de toren.

Reageer op dit artikel