nieuws

begin 2007 bouw winkelcentrum drielanden

regios

Het gemeentebestuur van Harderwijk en het consortium Drielanden hebben overeenstemming bereikt over de realisering van een winkelcentrum in Drielanden.

De verwachting is dat de bouw van de eerste fase begint in april 2007. De verwachte bouwtijd is ongeveer een jaar. De consortiumpartners, Phanos Drielanden en Slokker Vastgoed, hebben voor het winkelcentrum aan het Triasplein op dit moment nog geen definitief plan. Aanvankelijk was sprake van de realisering van ongeveer 4.000 m2 winkelvloeroppervlak. Recent distributieplanologisch onderzoek concludeert dat het wijkwinkelcentrum pas levensvatbaar is als het winkelvloeroppervlak wordt vergroot tot 5.000 tot 6.000 m2. Er wordt gedacht aan twee supermarkten, omgeven door diverse kleinere winkels. Het onderzoek is in opdracht van het consortium uitgevoerd door het bureau Droog Trommelen en Partners in Nijmegen.

Reageer op dit artikel