nieuws

bedrijven op terrein gemeentearchief

regios

Creatieve bedrijven, een middelbare school en het Ostadetheater worden de nieuwe gebruikers van het Gemeentearchief aan de Amsteldijk in Amsterdam.

Dit hebben wethouder Maarten Poelgeest en stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries begin deze week bekendgemaakt, zo meldt Het Parool.Het terrein met daarop negen gebouwen komt begin 2007 vrij, wanneer het Gemeentearchief verhuist naar gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat. De gebouwen op het terrein, zoals het gezichtsbepalende monumentale oude raadhuis van de gemeente Nieuwer-Amstel en de voormalige diamantfabriek van Asscher worden in gebruikgenomen door de creatieve industrie. Ook voorziet het plan in de bouw van enkele tientallen woningen. Het terrein heeft een oppervlakte van 20.000 m2, waarvan de creatieve bedrijven ongeveer 10.000 m2 in beslag gaan nemen. De gemeente, eigenaar van de gebouwen op het terrein, wil dat de eerste nieuwe gebruikers al in 2007 naar het terrein komen om leegstand te voorkomen. De kosten voor de ontwikkeling van het gebied komen uit op een tekort van 5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel