nieuws

Bedrijfsleven wil regionaal bedrijventerrein bij Grote Kar

regios

Er moet een groot regionaal bedrijventerrein komen bij de Grote Kar tussen Apeldoorn en Zutphen.

Dat schrijft het regionale bedrijfsleven in een brandbrief aan de Stedendriehoek-gemeenteraden. In een gezamenlijke brief zetten de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente en het VNO-NCW Ondernemersplatform Stedendriehoek zich af tegen de mogelijke situering van het toekomstige regionale bedrijventerrein in Beekbergen, ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Ecofactorij. Die plek heeft de voorkeur van de colleges van bestuur van burgemeesters en wethouders. Volgens het bedrijfsleven is Grote Kar, het gebied waar afvalverwerker VAR is gevestigd, als snelweglocatie en door een spoorwegontsluiting optimaal bereikbaar. Ook zijn daar meer mogelijkheden voor de maakindustrie in de zwaardere milieucategorie. De locatie in Beekbergen zou volgens het bedrijfsleven wel uitstekend geschikt zijn voor de aanleg van een nieuw lokaal bedrijventerrein met een gemengde functie.

Reageer op dit artikel