nieuws

bedrijfsleven investeert in kankercentrum

regios

Het nieuwe gebouw van het Cancer Center Amsterdam (CCA), dat maandag is geopend, is volledig betaald met geld van particuliere investeerders.

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid noemde dat maandag bij de officiële opening een bijzondere prestatie. Hij hoopt dat het initiatief navolging krijgt. In Nederland is het niet de gewoonte dat particulliere investeerders op grote schaal bijdragen aan de bouw van ziekenhuizen en dergelijke. Bedrijven zoals Philips en DSM hebben gezamenlijk 12 miljoen bijeengebracht voor de nieuwbouw. Ook hebben bijvoorbeeld familieleden van kankerpatiënten meebetaald. Het Cancer Center Amsterdam is ondergebracht bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In het centrum zullen ongeveer driehonderd wetenschappers onderzoek doen naar vele soorten kanker. De verwachting is dat ze door onderlinge samenwerking sneller en beter kunnen werken.

Reageer op dit artikel