nieuws

Beatrix opent in Den Bosch Huis van de Stad

regios

Koningin Beatrix opent op 28 april in Den Bosch een nieuw stadskantoor en een eveneens nieuw bestuurscentrum.

Burgemeester Rombouts heeft dit donderdag meegedeeld. De gemeente duidt beide complexen samen aan als Het Huis van de Stad. In het stadskantoor zijn de publieke diensten ondergebracht. Voor de ongeveer 1100 ambtenaren zijn maar 750 werkplekken. Dat kan, aldus een woordvoerder van de gemeente, door optimaal gebruik te maken van ICT-technologie en zo min mogelijk van papier. Bovendien hebben de ambtenaren een flexibele werktijd. Den Bosch heeft hiervoor gekozen om het stadskantoor niet onnodig groot te maken. In traditionele kantoorpanden is meestal slechts de helft van de werkplekken bezet. Het vlakbij gelegen bestuurscentrum sluit aan op het bestaande historische stadhuis. Beide panden zijn ontworpen door Dirk-Jan Postel. De bouw vergde een investering van bijna 50 miljoen euro.

Reageer op dit artikel