nieuws

Basf huurt 2500 m2 in Rijnpoort

regios

Chemieconcern Basf heeft 2500 m2 gehuurd in het gebouw Rijnpoort in Arnhem-Zuid.

Een huurprijs is niet bekendgemaakt. Bij deze verhuurtransactie trad Engelsing Makelaars in Arnhem op als adviseur op van de eigenaar Rijsterborgh Vastgoed. Met de aanhuur van 2500 m2 komt een einde aan een lang traject van herhuisvesting van een aantal activiteiten van Basf. Bij de verkoop van het Nederlandse hoofdkantoor van Basf aan de Kadestraat 1 te Arnhem met een omvang van 6000 m2 en 140 parkeerplaatsen trad Engelsing Makelaars op als adviseur. Eurocommerce uit Deventer kocht het pand in april van dit jaar voor 7,25 miljoen euro. Enige maanden later werd het gebouw weer doorverkocht aan woningcorporatie Stichting Volkshuisvesting Arnhem voor een bedrag van 8,75 miljoen euro. Bij deze deal werden diverse panden ingeruild. Het hoofdkantoor van Basf Benelux is in april van dit jaar verplaatst naar Parijs. De 120 medewerkers van Basf Nederland hebben formeel nog tot juli 2005 onderdak in het pand aan de Kadestraat. De Arnhemse kantorenmarkt kijkt een inhaalslag te maken. Er hangt nog een aantal transacties boven de markt die mogelijk nog dit jaar worden afgerond. Als die transacties doorgaan wordt, samen met de 2500 m2 voor Basf, in slechts twee maanden 10.000 m2 van de markt gehaald.     

Reageer op dit artikel