nieuws

bam koopt woningbouwproject park malderborgh

regios

Focus Projectontwikkeling & Vastgoed in Eindhoven heeft het woningbouwproject Park Malderborgh in Nijmegen verkocht aan BAM Woningbouw.

Focus heeft vanaf 2000 in samenwerking met Stichting Portaal gewerkt aan deze (her)ontwikkeling gelegen tussen Grootstal en Hatert aan de rand van Nijmegen waarop nu het verzorgingscentrum Nieuw Malderborgh is gelegen. De investeringswaarde van het project bedraagt ongeveer 65 miljoen euro.Het woningbouwproject omvat de ontwikkeling van 300 appartementen, waarbij de integrale ontwikkeling van de aan het verzorgingscentrum grenzende vijver en het daarnaast gelegen park is meegenomen. De 32 appartementen in het op het terrein staande gebouw De Zilverberg zijn niet in de ontwikkeling meegenomen en blijven staan.Het bouwplan wordt in twee fasen gerealiseerd. In maart 2007 begint de bouw van het woonzorggebouw. Dit gebouw is een exploitatie van Stichting Portaal en bevat 98 huurappartementen en voorzieningen voor 24 psychogeriatrisch patiënten met op de begane grond een centrale ontmoetingsruimte, waarin een grand café/restaurant komt. Het woonzorggebouw biedt vervanging voor het huidige Zorgcentrum Nieuw Malderborgh. De appartementen zullen in eerste instantie worden toegewezen aan de huidige bewoners van het verzorgingshuis. In de toekomst is de helft van de appartementen bestemd voor verhuur aan zorggeïndiceerde ouderen. Binnenkort wordt ook de bouwaanvraag voor de bouw van het ovale gebouw ingediend. Het gebouw biedt ruimte aan zogenaamde loftappartementen met een vaste kern en een vrije indelingsmogelijkheid die naar verwachting begin volgend jaar worden verkocht.In bouwfase 2 (na verhuizing van de bewoners van Nieuw Malderborgh en de sloop van het huidige gebouw) worden in drie woontorens en drie urban villa’s nog eens 175 koop- en/of huurappartementen gerealiseerd. De vorm van de huidige vijver wordt aangepast, waardoor alle gebouwen van Park Malderborgh aan de vijver komen te staan. Het parkeren vindt grotendeels onder het maaiveld plaats. De looptijd van het plan is tot ongeveer 2012. Focus Marketing & Verkoop in Eindhoven coördineert de verkoop van de koopwoningen.

Reageer op dit artikel