nieuws

az wil capaciteit stadion verdubbelen

regios

De voetbalclub AZ wil de capaciteit van het eigen stadion in Alkmaar meer dan verdubbelen.

Het nu drie maanden oude stadion heeft een capaciteit van 17.000 bezoekers. Dat moet een capaciteit voor 37.000 bezoekers worden. De forse uitbreiding heeft te maken met de voorspoedige verkoop van seizoenskaarten. Al bij het begin van de bouw is er rekening gehouden met de mogelijkheid om de capaciteit uit te breiden naar minimaal 26.000 toeschouwers. De verdubbeling heeft ook consequenties voor de uitbreiding van het aantal eigen kantoormeters voor de leiding van de club, het eigen tv-station en de uitgeverij van de eigen uitgeefproducten. Er komen ook meer businessunits. Eerder dit jaar stapte AZ af van het plan om op grote schaal winkels tegen het nieuwe stadion aan te bouwen. De club wil wel op het nabijgelegen bedrijventerrein Boekelermeer 100.000 m2 winkels of kantoren te ontwikkelen. Voorzitter Dirk Scheringa heeft daarvoor de grondposities en vergunningen.

Reageer op dit artikel