nieuws

avebe verkoopt hoofdkantoor veendam

regios

Aardappelzetmeelconcern Avebe verkoopt zijn hoofdkantoor in Veendam.

Avebe is op dit moment bezig met een grondige reorganisatie, waardoor in Nederland tweehonderd arbeidsplaatsen verdwijnen. Deze plannen volgden op een paar roerige maanden waarin het bedrijf met faillissement werd bedreigd.De ledenraad van het bedrijf wendde het faillissementsgevaar vorige week af door een reddingsplan goed te keuren. Een zegsman stelt met klem dat het geen noodzakelijke financiële ingreep is. ‘Maar we kijken wel op welke kostenposten we kunnen besparen. Huisvesting is er één van.’ De directie verhuist na de verkoop naar de vestiging van het bedrijf in Foxhol. In totaal investeren de vierduizend leden van Avebe de komende drie jaar 40 miljoen euro extra in het bedrijf. Dankzij het nieuwe beleidsplan kan de kostprijs van het zetmeel van Avebe flink omlaag.

Reageer op dit artikel