nieuws

automuseum op landgoed reigersbergen

regios

De provincie Zuid-Holland gaat akkoord met de bouw van een groot automuseum op de grens van Den Haag en Wassenaar.

Provinciale staten stemden woensdag in met een wijziging van het streekplan. Het automobielmuseum, een initiatief van E. Louwman, komt op de zogeheten ‘kwekerijlocatie’ van landgoed Reigersbergen. Het door de Amerikaanse architect Michaell Graves ontworpen museum is 7000 m2 groot en moet jaarlijks 50.000 bezoekers trekken. Louwman investeert 30 miljoen euro in het gebouw en stelt 4 ton beschikbaar voor het opknappen van het omliggende deel van landgoed Reigersbergen. Louwman is importeur van onder meer Toyota, Lexus en Suzuki en een verwoed verzamelaar van klassieke auto’s. De Louwman-collectie die nu nog in Raamsdonkveer staat, moet in 2007 in het nieuwe museum zijn te bewonderen.

Reageer op dit artikel