nieuws

arnhems college wint vitesse-kwestie

regios

De gemeente Arnhem mag met voetbalclub Vitesse opnieuw tot een betalingsregeling komen voor achterstallige huur, aflossing en rente.

Daarnaast mag het gemeentebestuur voorlopig gewoon verder onderhandelen met de potentiële koper van stadion Gelredome, Eurocommerce, nadat deze bieder een eerder uitgesproken bod van 10 miljoen euro verlaagde naar 5 miljoen euro.Dat is de uitkomst van een extra raadsvergadering dinsdagavond over het hoofdpijndossier van de gemeente, waarin een motie van wantrouwen tegen het gehele college alleen de steun kreeg van de zeskoppige fracie van de SP, die de motie ook had ingediend. De gemeenteraad wilde dat het college verantwoording zou afleggen over het alsmaar opnieuw uitstellen van achterstallige betalingen door de voetbalclub, over het trage en onduidelijke biedingsproces rond het stadion en over het uitblijven van informatie over beide dossiers.

Reageer op dit artikel