nieuws

arnhem wil doortastender kantorenbeleid

regios

Arnhem wil een doortastender aanpak van de leegstand op de kantorenmarkt.

Ook wil de stad meer samenwerking met marktpartijen en zich beter profileren als aantrekkelijke vestigingslocatie. Dat blijkt uit de net verschenen nota Kantorenbeleid Arnhem 2006 – 2020. Een werkgroep van ambtenaren en deskundigen gaat zich het komende half jaar buigen over de leegstand op de Arnhemse kantorenmarkt. De leegstand in Arnhem is niet alleen het gevolg van de economische crisis van de afgelopen jaren, maar ook van de verhuizing van bedrijven van bestaande naar nieuwe kantoren. De groep moet leegstaande kantoren aanwijzen die beter afgebroken of tot woningen kunnen worden omgebouwd. Ook moet de groep voorstellen doen om de panden beter verkoopbaar of verhuurbaar te maken. Uit de vorige kantorennota blijkt dat ondanks de leegstand er de afgelopen vijf jaar geen grote prijsdalingen in de Arnhemse kantorenmarkt zijn geweest. Ook komen de gewenste gebiedsontwikkelingen, zoals Arnhem Centraal – waar kantoren van cruciaal belang zijn – tijdig tot ontwikkeling. In de nieuwe nota staan herontwikkeling van kantoren en het ‘intensiever vermarkten van de stad en haar locaties’ centraal . Arnhem ziet een deel van de oplossing in meer samenwerking met ontwikkelaars, beleggers, makelaars en kantoorgebruikers. Deze marktpartijen zullen meer bij de uitvoering van het kantorenbeleid worden betrokken, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel