nieuws

arnhem verkoopt grond voor woningbouw

regios

De gemeente Arnhem verkoopt de grond van de voormalige schoollocaties aan de Warnsbornlaan en de Statenlaan aan marktpartijen voor de ontwikkeling van woningbouw.

Vorig jaar is in principe al ingestemd met de verkoop van de grond aan de Warnsbornlaan aan Schutte Bouw in Zwolle. Voor de Statenlaan was een principe-overeenkomst bereikt met Rabo Vastgoed en Westerbeek Vastgoed in Arnhem.Het woningbouwplan aan de Warnsbornlaan gaat uit van ongeveer vijftig koopwoningen, waarvan ruim twintig eensgezinswoningen en de rest appartementen. Het begin van de bouw is in 2008 gepland, de oplevering van de woningen in 2009. Voor de Statenlaan wordt een woningbouwplan ontwikkeld met ongeveer vijftig woningen, waarvan ruim twintig huurappartementen en de rest koopappartementen. Bijzonder bij dit plan is dat naast nieuwbouw ook woningen zijn gepland in het bestaande monumentale schoolgebouw. De huurwoningen komen in het oude gymnasium, dat volledig opgeknapt wordt in de oorspronkelijke stijl. De koopwoningen komen in de nieuwbouw. Bovendien is in het plan een woonzorgconcept opgenomen. De woningen zijn dan ook met name voor senioren bedoeld. De uiteindelijke oplevering is eind 2008 gepland.

Reageer op dit artikel