nieuws

Arena beconcurreert Dome met Black Box

regios

De Amsterdam Arena in stadsdeel Zuidoost heeft plannen voor een zogeheten Black Box die met wanden en schermen in het stadion kan worden geplaatst.

De Black Box kan tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers herbergen. De Black Box is geschikt voor zowel het geven van concerten als het programmeren van sportevenementen. Met de komst van de Black Box stijgt het aantal evenementen van 65 naar ongeveer 85 per jaar. Amsterdam Arena komt met de plannen voor de Black Box naar buiten aan de vooravond van de presentatie van de uitkomst van een onderzoek naar de economische effecten van de komst van de Amsterdam Dome naar Amsterdam-Noord. Tijdens deze presentatie, die vandaag plaatsvindt, vertellen de initiatiefnemers van de Amsterdam Dome – Stadsdeel Amsterdam Noord, JHC Arena Holding en Bam Utiliteitsbouw – over de vervolgstappen die in dit stadsdeel op het programma staan.Op 3 december 2003 tekenden het stadsdeel Amsterdam-Noord en JHC Arena Holding een overeenkomst waarmee de ontwikkeling van het multifunctionele sport- en evenementencomplex officieel is begonnen. JHC Arena Holding wordt eigenaar en exploitant van de Amsterdam Dome en investeert 70 miljoen euro in het gebouw, dat totaal een investering vergt van ongeveer 90 miljoen euro. Met een bijdrage van 5 miljoen euro dekt het stadsdeel Amsterdam-Noord inmiddels een belangrijk deel van de nog benodigde gelden.

Reageer op dit artikel