nieuws

Apeldoornse ondernemers dwarsbomen plannen woonboulevard

regios

De Federatie van Apeldoornse Ondernemers (FAO) weigert zich neer te leggen bij een verruiming van het bestemmingsplan voor woonboulevard Het Rietveld in Apeldoorn.

De Apeldoornse ondernemers vinden dat er te veel negatieve gevolgen kleven aan de beoogde verruiming en willen het geschil desnoods via de rechter uitvechten. De voorgenomen komst van een vestiging van Media Markt met een oppervlakte van 4000 à 6000 m2 naar Het Rietveld staat daardoor op losse schroeven.Woonboulevard Het Rietveld heeft een oppervlakte van in totaal ongeveer 23.0000 m2 en heeft momenteel een leegstand van ongeveer 6000 m2. Ruud Storms, directeur van eigenaar Nieuwe Steen Investments (NSI), is teleurgesteld door de opstelling van de Apeldoornse middenstandsorganisatie. ‘In samenwerking met onder andere de gemeente Apeldoorn, de Kamer van Koophandel en de FAO werkten wij aan de totstandkoming van een convenant voor een bestemmingsplanwijziging. Jammer dat de ondernemers verenigd in de FAO nu zijn opgestapt uit dit overleg, want we waren een eind in de goede richting. Gezien de bestaande jurisprudentie in Nederland verwachten wij dat de bestemmingsplanwijziging er toch wel zal komen, maar het zal wat langer duren, enkele maanden schat ik. Goedbeschouwd was aanvankelijk iedereen voorstander van een wijziging van het bestemmingsplan.’ De FAO vreest echter dat door de bestemmingsplanwijziging en de daaruit voortvloeiende komst van Media Markt, er zes of zeven winkels in Apeldoorn zullen ‘omvallen’. Volgens Storms een verkeerde veronderstelling: ‘Veel consumenten zullen toch voor de service van de kleinere ondernemer blijven kiezen. Bovendien, als Media Markt hier niet kan worden ondergebracht, dan gebeurt dat wel elders in de omgeving. Juist dan zullen hier veel koopstromen wegvloeien, met name ook naar omliggende steden als Zutphen en Zwolle.’     

Reageer op dit artikel