nieuws

Apeldoorn wil vestigingsbeleid woonboulevard verruimen

regios

Om woonboulevard Het Rietveld in Apeldoorn voor de ondergang te behoeden, wil de gemeente Apeldoorn het vestigingsbeleid op het meubelplein verruimen, zo meldt de Apeldoornse Courant.

Verantwoordelijk wethouder Wortman vindt dat op de noodlijdende woonboulevard ook plaats moet zijn voor een bouwmarkt en consumentenelektronica. Wortmans houding staat haaks op het beleid dat de gemeente tot dusver voerde. Bij de bouw van de woonboulevard werden de vestigingseisen principieel afgebakend. ‘Je moet echter reëel zijn’, vindt Wortman. ‘Tien jaar geleden is er iets bedacht en dat blijkt niet te werken. Moet je daar dan aan vasthouden? Nee, je moet flexibel zijn.’ Naast herziening van het bestemmingsplan ijvert de wethouder eveneens voor verbouwing van de woonboulevard om de loop er weer in te krijgen. Woonboulevard Het Rietveld, eigendom van Zeeman Vastgoed Beheer in Hoorn, dreigt in snel tempo leeg te lopen. Resink Wonen overweegt het meubelplein over enkele maanden te verlaten. Ook de Fauteuilerie zou vertrekken. Achterblijvende woonzaken maken zich grote zorgen. De woonboulevard bestaat dit jaar tien jaar en voor huurders van het eerste uur, zoals Resink, betekent dit dat het huurcontract op 1 juli afloopt. Een aantal huurders gaf bij de eigenaar al aan slechts bij verlaagde huren te willen blijven. Verschillende panden staan inmiddels leeg en een kettingreactie dreigt. Midden volgende maand komen de uitkomsten van een planologisch onderzoek naar de distributie op tafel. Dit door de gemeente uitgevoerde onderzoek moet de basis leggen voor een herziening van het bestemmingsplan. Bij eigenaar Zeeman Vastgoed Beheer was niemand bereikbaar voor het geven van commentaar.    

Reageer op dit artikel