nieuws

Amsterdamse VVD wil van veel splitsingsregels af

regios

De VVD in de hoofdstad wil dat de gemeente Amsterdam het splitsen van woningen bevordert.

Dat blijkt uit de notitie Een beroepscommissie: naar een transparanter splitsingsbeleid. De hoofdstedelijke PvdA is tegen.In 2002 besloot de gemeente dat in vier jaar 19.000 particuliere huurwoningen beneden de huursubsidiegrens mochten worden gesplitst. Dit houdt in dat na een renovatie de verdiepingen afzonderlijk mogen worden verkocht. De gemeente wil op die manier het woningaanbod in Amsterdam vergroten. Momenteel is minder dan eenvijfde van de woningen in Amsterdam een koopwoning. In 2010 moet dat 35 procent zijn. In het huidige tempo zijn in 2006 echter slechts 16.000 woningen gesplitst. De VVD wil daarom het aantal regels voor splitsing verminderen, zo staat in de nota. Ook wil de VVD een beroepscommissie voor huiseigenaren van wie het splitsingsvoorstel is afgewezen.     

Reageer op dit artikel