nieuws

amsterdam tevreden over vrije sectormarkt

regios

Het gaat goed met de verkoop en verhuur van vrije sector nieuwbouwwoningen in Amsterdam.

Dit is een van de conclusies van de afzetanalyse Aanbod en afzet 2005 die de gemeente Amsterdam jaarlijks opstelt. De afzetanalyse brengt het aanbod en de verkoop of verhuur van vrije sector nieuwbouwwoningen in Amsterdam in het jaar 2005 in kaart. Het aanbod van nieuwbouwwoningen in de vrije sector bedroeg in 2005 4.437 woningen, zo’n 950 woningen meer dan het jaar daarvoor. 13 Procent van het aanbod werd als markthuurwoning aangeboden.Buiten de stijging van het totale aanbod, zijn ook meer nieuwbouwwoningen al voor oplevering verkocht. Het afzetpercentage komt in 2005 uit op 71 procent. Dat is een forse stijging in vergelijking met 2004 toen het afzetpercentage 58 procent bedroeg. Ook de vrij-op-naam-prijzen zijn wederom gestegen. Dit geldt voor alle woongebieden in Amsterdam. De rapportage is gebaseerd op verkoopbrochures en verkoop- en verhuurgegevens verstrekt door makelaars, corporaties en projectontwikkelaars.

Reageer op dit artikel