nieuws

amsterdam presenteert eigen variant a6-a9

regios

De gemeente Amsterdam is voor een verbreding van de Gaasperdammerweg, snelle invoer van betaald rijden en een nieuwe openbaar vervoerverbinding over het IJmeer om de toekomstige verkeersdrukte tussen de hoofdstad en Almere aan te kunnen.

Amsterdam is, net als veel andere gemeenten in de regio, tegen de aanleg van een nieuwe snelweg tussen de A6 en A9 langs of onder het natuurgebied van het Naardermeer.De Gaasperdammerweg (A9) ten zuiden van de Bijlmer moet alleen bij bestaande bebouwing verdiept en overdekt zijn, aldus de gemeente maandag bij de presentatie van haar eigen variant voor de verbinding tussen de A6 en A9 aan minister Peijs van Verkeer en Waterstaat. Het overkappen van de verbrede Gaasperdammerweg geeft ook ruimte voor de bouw van extra woningen. Eerdere varianten gingen uit van een langere, algehele overdekking, ook in gebieden waar nauwelijks woningen zijn. Amsterdam gaat nog met de andere gemeenten en het ministerie uitwerken hoe de gedeeltelijke verdieping en ‘overkluizing’ eruit moeten zien. De nu gepresenteerde variant spaart het landschap en verbetert de woon- en leefomgeving in Amsterdam-Zuidoost, stelt de gemeente.

Reageer op dit artikel