nieuws

Amsterdam onderzoekt woonwensen student

regios

De gemeente Amsterdam begint volgende week samen met woningcorporaties en onderwijsinstellingen een onderzoek naar de woonwensen van de Amsterdamse student.

Het woningtekort onder studenten in de hoofdstad is groot en met het onderzoek willen de initiatiefnemers dit tekort verkleinen. Alle 66.000 studenten aan de universiteiten en hogescholen in de stad kunnen via internet hun mening geven over hun huidige woonruimte en aangeven wat hun wensen zijn voor de toekomst. Dat liet studentenhuisvester Duwo vrijdag weten. Voor het eerst laten de betrokken instanties een dergelijk groot woonwensenonderzoek uitvoeren. Doel is een beter inzicht te krijgen in het aantal en het soort woningen dat erbij moet komen. Zes woningcorporaties, namelijk Duwo, Intermezzo, De Key, Ymere, Rochdale en AWV, hebben verschillende projecten voor studenten op stapel staan. De gemeente heeft voor een aantal al subsidies beschikbaar gesteld. Het onderzoek moet verder beschrijven hoe Amsterdamse studenten nu wonen. Ook moet duidelijk worden of het gebrek aan woonruimte ertoe leidt dat jongeren niet in de hoofdstad gaan studeren. Middelbare scholieren die volgend jaar examen doen en aan een HBO of universiteit willen gaan studeren, krijgen hierover een vragenlijst.Onderzoeksbureau Laagland Advies uit Amersfoort verwacht in februari het onderzoek af te ronden.     

Reageer op dit artikel