nieuws

amsterdam gaat rembrandtplein opknappen

regios

Het Rembrandtplein in Amsterdam krijgt begin volgend jaar een onderhoudsbeurt.

Stadsdeel Amsterdam-Centrum gaat overbodige obstakels verwijderen, de verlichting verbeteren, donkere hoekjes weghalen en fietsparkeerplekken creëren.De maatregelen moeten het uitgaansplein veiliger en toegankelijker maken. ‘Hiermee moet de rommelige indruk van het plein tot het verleden behoren’, aldus stadsdeelwethouder G. Frankfurther gisteren.De opknapbeurt is veel minder grondig dan de gemeente eind jaren negentig voor ogen had. Toen bestonden er plannen voor een complete inrichting van het plein, waar een prijskaartje aan hing van 15 miljoen euro. Nu trekt het stadsdeel er 850.000 euro voor uit. ‘Er is niet meer geld voor’, aldus Frankfurther. ‘Het Rembrandtplein concurreert met andere projecten in de binnenstad.’

Reageer op dit artikel