nieuws

?amsterdam bevoordeelt corporaties’

regios

Projectontwikkelaars zijn onaangenaam verrast door de verruiming van mogelijkheden voor woningbouwcorporaties op de Amsterdamse woningmarkt.

Een convenant van het college van B en W met de corporaties, geeft woningbouwverenigingen oneigenlijke voordelen, stellen de commerciële partijen. Corporaties mogen meer woningen verkopen en het is hun toegestaan in het hogere segment te bouwen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Morgen stemt de gemeenteraad over het convenant, waarop volgens de verantwoordelijke wethouders Tjeerd Herrema (PvdA) en Maarten van Poelgeest (GroenLinks) van Ruimtelijke Ordening en Grondzaken geen aanpassingen mogelijk zijn. Amsterdam wil tussen 2007 en 2012 20.000 nieuwe woningen realiseren. Daarvan moeten de corporaties ?een aanzienlijk’ deel voor hun rekening nemen.

Reageer op dit artikel