nieuws

am wonen bouwt 225 woningen in apeldoorn

regios

AM Wonen gaat 225 woningen bouwen in de Apeldoornse wijk Zuidbroek.

De gemeente Apeldoorn heeft begin deze week een contract met AM ondertekend. Binnenkort wordt een volgende overeenkomst gesloten met Heijmans IBC die ook 225 woningen gaat bouwen. AM Wonen en Heijmans IBC kochten midden jaren negentig grond in Zuidbroek, die later aan de gemeente is verkocht. In ruil daarvoor kregen ze het recht samen 450 woningen te bouwen in de nieuwste wijk van Apeldoorn. AM Wonen is de derde grote bouwer waarmee de gemeente een overeenkomst sluit. In september 2004 kregen de drie Apeldoornse woningcorporaties 1075 woningen toebedeeld, ongeveer een derde van de wijk Zuidbroek. Een paar maanden later volgde projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis in Rijssen met 330 woningen. De bouw van de eerste woningen begint dit jaar.

Reageer op dit artikel