nieuws

am verkoopt ouderenwoningen

regios

Woningstichting Naarden heeft van AM twee villa’s voor de huisvesting van licht dementerende ouderen gekocht.

Het betreft het eerste project voor groepswonen voor dementerenden in Naarden. Aan de Meerstraat, op de locatie van de voormalige Bekkerschool ontwikkelt AM in totaal 17 woningen. Per villa is plaats voor zes bewoners. De bewoners beschikken allen over een eigen ruime woonslaapkamer. Daarnaast zijn er per villa meerdere badkamers en een gezamenlijke woonkamer en keuken. In de villa’s is permanente begeleiding aanwezig. Voor het leveren van de zorg zijn afspraken gemaakt met Woonzorgcentrum De Veste, dat onderdeel uitmaakt van Zorgpalet Gooi en Vecht. Het ontwikkelingsplan van AM omvat veertien twee-onder-één-kapwoningen en drie geschakelde vrijstaande woningen. De bouw van het project zal naar verwachting in 2007 starten. De kosten voor de twee groepswoningen voor dementerende ouderen bedragen inclusief de benodigde aanpassingen ruim 1,5 miljoen euro. Voor dit project heeft Woningstichting Naarden een subsidie ontvangen van de provincie Noord-Holland van 120.000 euro.

Reageer op dit artikel