nieuws

‘almere kan 450.000 m2 nieuwe kantoren aan’

regios

In Almere is de komende vijftien jaar plaats voor ongeveer 450.

00 m2 nieuwe kantoorruimte. De planvoorraad van projectontwikkelaars ligt nu op zo’n 330.000 m2. De extra ruimte is nodig door de sterke groei van de (beroeps)bevolking, de relatief kleine voorraad kantoren en de nabijheid van Amsterdam. Een en ander blijkt uit inventarisaties van onderzoeksbureau Stogo, die eind vorige week zijn gepresenteerd op het congres Flevoland Vastgoed. De nieuwste opnamecijfers van makelaarskantoor Boer Hartog Hooft bevestigen de positieve stemming op de kantorenmarkt van Almere. Lag de opname in 2005 op zo’n 45.000 m2, alleen al in de eerste drie kwartalen van 2006 is al bijna 50.000 m2 opgenomen. Onderzoeker Martin Stijnenbosch van Stogo. ‘Sinds 2003 stijgt de opname in Almere en vooral dit jaar gaat het hard. Als de bevolking de komende jaren stijgt van 180.000 naar 300.000, moet je daar als ontwikkelaar op inspelen met nieuwe kantoren.’ Stijnenbosch gelooft in het succes van het ambitieuze kantorenproject L’Hermitage van Eurocommerce. Bij het station Almere-Centrum begint de ontwikkelaar begin 2007 met de bouw van drie grote torens met ongeveer 100.000 m2 kantoorruimte. ‘Op het congres maakten lokale partijen kanttekeningen bij dit grote project. Maar als je ziet dat het aantal nieuwbouwprojecten in Almere gering is, is er juist behoefte aan een ontwikkelaar die weer risico durft te nemen.’ Eurocommerce zelf denkt de drie torens eind 2007 voor ruim 70 procent te hebben voorverhuurd.

Reageer op dit artikel