nieuws

almere groeit tot 2030 met 60.000 woningen

regios

Almere groeit harder dan was voorzien. Volgens berekeningen krijgt de stad

r tussen 2010 en 2030 60.000 nieuwe woningen bij. Dat is gebleken uit overleg tussen het Kabinet en gemeenten uit de regio Almere. De snellere groei wordt vooral veroorzaakt door de instroom van woningzoekenden uit Utrecht. Stadsdeel Utrecht-Noord wil hen overhevelen naar Almere. De nieuwbouw zal zich concentreren aan de west- en oostkant van de stad. Momenteel telt Almere zo’n 100.000 woningen voor 180.000 inwoners. Met de nieuwbouw zou Almere de vijfde stad van Nederland worden. Minister Dekker van Volkshuisvesting liet weten dat de plannen niet definitief zijn. Zo moeten partijen het nog eens worden over de buitendijkse ontwikkeling van Almere Pampus en de aanleg van de IJmeerverbinding.

Reageer op dit artikel