nieuws

almere eist 1,5 miljoen van heijmans

regios

De bouw van de bibliotheek in het nieuwe stadshart van Almere loopt vertraging op en de gemeente Almere wil die kosten verhalen op aannemer Heijmans.

Het gaat om een bedrag van circa 1,5 miljoen euro. Almere heeft twijfels over de veiligheid van de vloerconstructie en liet de bouw daarom al twee keer stilleggen. De aannemer heeft volgens de gemeente toegezegd dat hij met aanvullende tekeningen en berekeningen komt. Heijmans diende op zijn beurt een rekening van 1,5 miljoen euro in bij de gemeente, deels ook vanwege de vertraging. Almere weigert te betalen. De nieuwe bibliotheek komt naast het stadhuis en in het complex komen ook winkels, kantoren en appartementen. De oplevering stond gepland voor het najaar van 2007. Door alle vertraging wordt die datum niet meer gehaald.

Reageer op dit artikel