nieuws

almere dreigt 60.000 woningen te schrappen

regios

Almere dreigt af te zien van de bouw van 60.

00 woningen als het kabinet niet kiest voor de verdieping en overkapping van de A9 bij Amsterdam. Dat heeft de Almeerse wethouder van Volkshuisvesting, Adri Duivesteijn, gisteren gezegd. Hij wil de garantie dat er iets wordt gedaan aan de bereikbaarheid van de stad vóórdat wordt geïnvesteerd in nieuwe woningen. Vrijdag kiest de ministerraad waarschijnlijk voor de verbreding van een deel van de wegen tussen Amsterdam en Almere als oplossing voor het bereikbaarheidsprobleem van Almere. Een tunnel onder het Naardermeer viel eerder af. Minister van Financiën, Gerrit Zalm, zou pleiten voor een afgeslankte versie, waarin de voorgestelde overkapping van de A9 door Amsterdam-Zuidoost ontbreekt. De overkapping van de weg moet juist de overlast voor omwonenden beperken.Duivesteijn zegt niet akkoord te gaan met afzwakking van de plannen. Hij ziet niet in waarom Zalm wel geld wilde uittrekken voor een tunnel voor vogels en vissen, maar weigert te investeren in de leefbaarheid van een gebied voor mensen. ‘Er moet wat worden gedaan aan de infrastructuur voor je bijna een compleet nieuwe stad bouwt’, aldus de wethouder. In augustus uitte Duivesteijn hetzelfde dreigement.

Reageer op dit artikel