nieuws

albert heijn in raadhuis aalten

regios

Het nieuwe gemeentehuis in Aalten komt mogelijk onder hetzelfde dak als een vestiging van supermarkt Albert Heijn.

De projectgroep voor herontwikkeling aan de Hofstraat in Aalten vindt die opmerkelijke combinatie een goede optie. De bouw van een nieuw gemeentehuis met parkeerkelder in combinatie met woningbouw is de beste invulling voor de oude weverij aan de Hofstraat in Aalten, zo blijkt uit berekeningen van de projectgroep. Maar in dat gemeentehuis zou best een commercieel gedeelte kunnen worden opgenomen, waarin een supermarkt (Albert Heijn) een plek zou moeten krijgen. Dat meldt de Twentsche Courant/Tubantia.Weliswaar kost een nieuw gemeentehuis met inrichting 7,5 miljoen euro, maar door de huidige gemeentepanden een nieuwe bestemming te geven kan het centrum van het dorp economisch worden versterkt. De Rabobank heeft al aangegeven belangstelling te hebben voor een kleinere kantoorruimte in het oude gemeentehuis. Alleen een supermarkt (2000 m2) in de weverij met tien koopwoningen zou ook kunnen, maar daarmee wordt de omgeving minder verbeterd. Zou een combinatie met een supermarkt kunnen worden gevonden, dan wordt daarmee de publieksfunctie van de centrale balie van een nieuw gemeentehuis versterkt, is de redenering. Daarbij kan ook nog worden gedacht aan ruimten voor VVV, post of een koffiebar. Bouw van woningen alleen valt af door de te hoge kosten. Uitgegaan is – in de drie varianten – van 2,2 miljoen euro aan algemene kosten voor bodemsanering, verbouwing van het rijksmonumentale deel van de oude fabriek en aanleg van de infrastructuur. De naastgelegen oude directeursvilla Beukenhorst, die door de Stichting Estinea wordt afgestoten, zou de functie van trouwzaal kunnen vervullen.

Reageer op dit artikel