nieuws

acties tegen onrechtmatige bewoning

regios

Bij een op de twintig panden in de Haagse probleemwijken is iets niet in orde met de bewoning.

Dat blijkt uit de eerste resultaten van een controleproject naar de veiligheid en leefbaarheid in de wijken Regentessekwartier, Valkenboskwartier en Rustenburg/Oostbroek. Er is onder meer sprake van illegale onderhuur en huisjesmelkers. De gemeente is in oktober begonnen met het project waarbij gedurende vijftien maanden alle 24.700 panden in de betreffende wijken eerst vanaf de straat worden bekeken. Op basis van constateringen van buitenaf en koppeling van bestanden, zoals het bevolkingsregister en uitkeringsgegevens bepalen de medewerkers of een vervolgonderzoek nodig is. De panden worden dan eventueel ook van binnen bekeken. De gemeente heeft tot en met december vorig jaar 2309 adressen gecontroleerd. Op 537 adressen was nadere controle op onrechtmatige bewoning nodig. In 111 gevallen bleek iets niet in orde. Bij 83 van de 235 gecontroleerde uitkeringsgerechtigden klopten de gegevens ook niet. Dat leidde onder meer tot beëindiging van een uitkering.

Reageer op dit artikel