nieuws

Aanpak gasfabrieksterreinen Coevorden, Meppel en Assen

regios

Gedeputeerde Staten van Drenthe willen totaal 1,5 miljoen euro uittrekken voor de bodemsanering van de voormalige gasfabrieksterreinen in Coevorden, Meppel en Assen.

De bodemsaneringen beginnen in 2005 in Coevorden en Meppel. Ook Assen streeft er naar zo spoedig mogelijk te beginnen met de sanering. In juli besluiten Provinciale Staten van Drenthe over de provinciale bijdrage aan het programma gasfabrieken. ‘Met de provinciale bijdrage krijgt de stedelijke ontwikkeling in Assen, Coevorden en Meppel een extra impuls. Hiermee worden de ernstig vervuilde gasfabrieksterreinen geschikt gemaakt voor stedelijke ontwikkeling’, stelt gedeputeerde Johan Dijks. De voormalige gasfabriekslocaties zijn ernstig verontreinigd. Het opruimen van de vervuiling is complex en leidt tot hoge kosten. Daardoor is de sanering van deze terreinen nog niet eerder van de grond gekomen.

Reageer op dit artikel