nieuws

40 nieuwe woningen in de binnenstad sittard

regios

Woonpunt en de gemeente Sittard-Geleen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor Wonen boven Winkels Sittard.

Daarin spreken zij af om de komende vier jaar minimaal veertig woningen te bouwen in de Sittardse binnenstad.Veel verdiepingen van panden in de binnenstad van Sittard zijn leeg. Die leegstand leidt tot verval en verloedering en gaat ten koste van de leefbaarheid en de veiligheid in de binnenstad. Door de oprichting van Wonen boven Winkels Sittard willen Woonpunt en de gemeente Sittard-Geleen de leegstand bestrijden, de leefbaarheid en veiligheid bevorderen en voldoen aan de vraag naar woonruimte. In de komende vier jaar moet de samenwerking leiden tot veertig woningen boven winkels. De gemeente en Woonpunt stellen elk een financiële bijdrage van 430.000 euro beschikbaar voor het project. De gemeente zorgt voor optimaal verloop van procedures, Woonpunt is verantwoordelijk voor het bouw- en procesmanagement en verhuur en beheer van de gerealiseerde woningen. De veertig woningen die onder de vlag van Wonen boven Winkels Sittard worden gebouwd, worden voornamelijk studio’s. Deze zijn met name bedoeld voor jonge starters en studenten. Het eerste project van Wonen boven Winkels Sittard is overigens al opgeleverd: de verdiepingen boven Dixons in de Brandstraat zijn verbouwd tot acht studio’s. Het tweede project, twaalf studio’s boven de voormalige bloemenwinkel op de hoek van de Stationsstraat en Bergstraat, is momenteel in uitvoering.

Reageer op dit artikel