nieuws

2000 nieuwe woningen in ijmond

regios

In de IJmond is plaats voor 2000 woningen.

Onder meer de provincie Noord-Holland en de gemeenten Beverwijk en Heemskerk zijn dat gisteren overeengekomen. Voor de nieuwbouwwoningen (voor een deel vervangend) zijn vijf locaties aangewezen. Oud-IJmuiden kan rekenen op 200 nieuwe woningen. Ongeveer 146 woningen worden vervangen door nieuwbouw. Voor niet-milieubelastende bedrijvigheid is in de randen van het plangebied ook ruimte. In Velsen-Noord komen 185 nieuwe woningen. Een onbekend aantal huizen in het stedelijke gebied aldaar wordt vervangen. Mede door een verhuizing van een school naar het Stationsgebied van Beverwijk komt er in Wijk aan Zee plek vrij voor 200 woningen. Verder komen er woningen in het centrum van IJmuiden en in het westelijke deel van Beverwijk. Ook aan het bedrijfsleven in Waterland is tegemoet gekomen. De Grote Hout, beter bekend als het voormalige NAM-terrein, wordt ontwikkeld als nat bedrijventerrein. Staalbedrijf Corus, maar ook andere bedrijven krijgen mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Om voor de IJmond als drukke regio een evenwichtige mix van wonen, werken en recreatie te vinden, is begin 2005 het Waterland Overleg opgericht.

Reageer op dit artikel