nieuws

19 plannen voor ontwikkelingen bij batavia stad

regios

De gemeente Lelystad heeft in totaal negentien plannen binnengekregen voor het gebied in de omgeving van Batavia Stad.

Enkele maanden geleden schreef de gemeente Lelystad een ontwikkelingscompetitie uit voor het gebied van ruim 30.000 m2 aan de oever van het Markermeer. De vraag spitste zich toe op wie er een financieel en bouwkundig haalbaar plan zou kunnen ontwikkelen, dat een hoogwaardige toeristische aanvulling is op de al gevestigde instellingen in het gebied Batavia Stad. Een recreatieve trekpleister met als karakterelementen all-season en all-weather en een stimulans gevend aan zowel de dag- als de verblijfsrecreatie.Uiteindelijk worden vijf plannen door naar de planfase. Met de uiteindelijke winnaar sluit de gemeente een intentieovereenkomst waarin wordt opgenomen hoe lang de realisatietermijn mag duren. In april 2007 zal de winnaar van deze ontwikkelingscompetitie officieel worden bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel