nieuws

Wat betaalden Innova en Being Development voor ontwikkellocatie Amstelveen?

Projectontwikkeling

Wat betaalden Innova en Being Development voor ontwikkellocatie Amstelveen?
Het garagepand aan de Ouderkerkerlaan 150 in Amstelveen

Vastgoedbelegger Innova en projectontwikkelaar Being Devolopment gaan samen de locatie van een tankstation en een garage in Amstelveen herontwikkelen. 

Het gaat om een bedrijfspand met showroom en tankstation op een zichtlocatie aan de Ouderkerkerlaan 150 in Amstelveen. De panden, tegenover het kantoorgebouw van Zwitserleven, zijn momenteel verhuurd aan onder andere EG Group en Stern Groep.

Kansrijke gebieden

De aankoop past binnen de gemeenschappelijke strategie van Being en Innova, welke gericht is op de ontwikkeling van kansrijke binnenstedelijke gebieden in Nederland. Being Development is onder meer ook betrokken bij de BunkerToren, een 100 meter hoge woontoren in Eindhoven en Yotel Amsterdam.

Duurzaam plan

Being en Innova werken momenteel aan een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam plan voor de locatie. De showroom en garage van het bedrijfspand komen tijdelijk in de verhuur. Beide panden zullen op termijn plaatsmaken voor nieuwbouw.

3,2 miljoen totaal

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de locatie al eind december 2018 werd overgedragen voor een prijs van in totaal 3.200.000 euro. De koopprijs voor het verkochte garage bedraagt 2.065.000 euro. Voor het benzinestation werd 1.135.000 betaald.

FRIS Bedrijfsmakelaars trad in deze transactie op namens de verkoper.

Reageer op dit artikel