nieuws

Internationale tentoonstelling Together! naar Delft

Projectontwikkeling

Internationale tentoonstelling Together! naar Delft

De internationale tentoonstelling Together! over de toekomst van het wonen en leven in de stad komt naar Delft.

Woensdag tekenden TU Delft, gemeente Delft, architectenbureau Inbo en ontwikkelaar cepezedprojects een overeenkomst om de tentoonstelling van september tot december 2020 te organiseren in het ArsenaalDelft aan de Korte Geer.

De tentoonstelling Together! geeft antwoord op uitdagingen in de hedendaagse architectuur door collectiviteit en vraaggerichtheid centraal te zetten. De tentoonstelling vond eerder plaats in het Vitra Museum in Weil Am Rhijn – Duitsland, in Le Grand Hornu in Hornu – België en in het Grassi Museum in Leipzig – Duitsland.

Nieuwe uitdagingen

Stedelijk leven in de 21e eeuw stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Betaalbaar wonen, verduurzaming van de woningvoorraad, stedelijke verdichting en slim ruimtegebruik vragen om nieuwe manieren van wonen en leven. Ook de toenemende sociale en multiculturele diversiteit van onze steden vormen een uitdaging voor de manier waarop we samen leven. Dit tijdsgewricht vraagt om experimenten. Een antwoord op deze uitdagingen is een verandering in de hedendaagse architectuur, waarbij collectiviteit en vraaggerichtheid meer en meer centraal staan tijdens het ontwerpproces. De door het Duitse Vitra Design Museum ontwikkelde en reizende tentoonstelling Together! The New Architecture of the Collective toont hiervan het resultaat.

Reageer op dit artikel