nieuws

Informatiemarkt Feyenoord City: ‘Focus niet alleen op stadion’

Projectontwikkeling

Omwonenden en andere belangstellenden hebben al heel wat praktische vragen bij de toekomstige gebiedsontwikkeling in Feyenoord City, zo bleek onlangs uit de informatiemarkt die de projectorganisaties organiseerde. 

Informatiemarkt Feyenoord City: ‘Focus niet alleen op stadion’

Bijna 350 belangstellenden meldden zich voor de informatiemarkt over het Masterplan Feyenoord City. Supporters, omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden lieten zich in het Maasgebouw van het Feijenoord Stadion uitgebreid voorlichten over de actuele stand van zaken rond de gebiedsontwikkeling. De totale gebiedsontwikkeling, inclusief alle deelontwikkelingen kwamen aan de orde.

Behoefte aan woningen

Rob de Jong, bestuurder  Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas: ‘Je merkt aan het type vragen dat veel mensen al uitstekend op de hoogte zijn van de plannen. Men is zeer betrokken en geïnteresseerd. De focus ligt daarbij zeker niet alleen op het nieuwe stadion, maar ook op alle deelontwikkelingen. Vooral ook door de schreeuwende behoefte aan wonen in de stad.’

Kritische kanttekeningen

Kritische kanttekeningen werden er ook geplaatst, zo valt te lezen in het verslag van de bijeenkomst op de site van de projectorganisatie. Zo leven er met namen bij de bewoners van de appartementen in de Veranda zorgen om de mogelijke parkeer- en geluidsoverlast en de hoogte van nieuwe bebouwing. Ook werden veel vragen gesteld over de (haalbaarheid van) de planning.

Hondenpoepveldje

Ook in soms erg praktische zin wordt er meegedacht over invulling van het gebied, die onlangs al concreet vorm kreeg met de aankondiging dat AM 250 vrije sectorwoningen gaat realiseren in het project Parkstad Zuid aan de Laan van Zuid. (Toekomstige) bewoners van Feyenoord vroegen zich of er ook gedacht is aan een supermarkt en een hondenpoepveldje.

Doortrekken metro

Ook in grotere zin werd er meegedacht. Vanuit het publiek was er een pleidooi voor het doortrekken van de metro vanaf station Rijnhaven richting Feyenoord City, waar OV-bedrijf RET al langer een wens koestert voor een nieuwe oeververbinding. Een regionaal netwerk voor waterbussen dat groter is dan het huidige, was een andere suggestie uit het publiek.

 

Reageer op dit artikel