35 miljoen voor cultuurhistorische iconen

35 miljoen voor cultuurhistorische iconen

Minister Van Engelshoven (Cultuur) heeft 35 miljoen euro beschikbaar gesteld voor toekomstbestendig maken van 12 Nederlandse monumenten met een grote cultuurhistorische waarde.

Het geld kan worden aangewend voor investeringen in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. 'In Nederland hebben we erfgoed waar we trots op mogen zijn. De meeste monumenten staan er goed bij' aldus Van Engelshoven. 'Toch zien we dat grote monumenten extra aandacht nodig hebben om ze te kunnen blijven gebruiken, om ze te verduurzamen en om zo voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst.'

Boijmans van Beuningen

De grootste bijdrage (7,5 miljoen) gaat naar museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, een fractie van de 223 miljoen euro die gemeente moet uittrekken voor de renovatie van het pand die naar verwachting zeven jaar gaat duren. In de Maasstad is er ook 4 miljoen toebedeeld aan Diergaarde Blijdorp. Ook Abdij Rolduc in Kerkrade mag rekenen op een fikse bijdrage (7 miljoen euro). Andere iconen op de lijst zijn Kasteel Amerongen en de Sint Jan Kathedraal in Den Bosch.

Lees meer over

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.