nieuws

Na Leiden wacht Madrid voor Student Experience

Projectontwikkeling

Vastgoedontwikkelaar en beheerder Student Experience uit Mijdrecht start de bouw van een studentencomplex in de Spaanse hoofdstad Madrid. De verwachte opening is in de tweede helft 2020.

Na Leiden wacht Madrid voor Student Experience

Na twee jaar voorbereiding om de stap naar uitbreiding in Europa te zetten, is de koopovereenkomst getekend voor een perceel in de wijk Pozuelo de Alarcón. Student Experience gaat er een studentencomplex van 30.000 m2 ontwikkelen met 600 zelfstandige gemeubileerde studentenwoningen met eigen keuken, badkamer en balkon. Daarnaast komen er in het complex ruimtes voor start-ups, commerciële ruimtes, een congrescentrum en diverse faciliteiten, waaronder een groot zwembad en een sportparcours om het pand.

‘Grote vraag’

Johan Verweij, oprichter en CEO van Student Experience: ‘Deze locatie is de eerste van onze stap op de Spaanse markt. Wij zien op deze markt een grote vraag naar goede en betrouwbare huisvesting. Student Experience zal de komende jaren een substantiële bijdrage leveren aan het aanbod van studentenwoningen op toplocaties. De locatie in Pozuelo de Alarcón is centraal gelegen bij enkele universiteiten en het openbaar vervoer.’

Tot maart 2019 bood Student Experience alleen op drie locaties studentenhuisvesting in Amsterdam. Onlangs maakte het bedrijf bekend het beheer van 750 woningen in Leiden op zich te gaan nemen.

 

Reageer op dit artikel