nieuws

‘Afbouw Y-Towers Amsterdam in zomer hervat’

Projectontwikkeling

‘Afbouw Y-Towers Amsterdam in zomer hervat’
Maritim-Hotel-Overhoeks

De bouw van Y-Towers in Amsterdam zal in de zomer 2019 hervat, zegt de Oostenrijkse vastgoedontwikkelaar Oviesa Torena in Het Parool.

‘Intensieve gesprekken met internationale bouwbedrijven’ zijn voldoende gevorderd om voortzetting in de zomer te plannen.

Het project ligt stil sinds opdrachtgever Oviesa hoofdaannemer Züblin van het project haalde. Aanleiding voor het ontbinden van het contract was een conflict over maakbaarheid van het project en de meerkosten die de aannemer daarvoor in rekening wil brengen.

Het project Y-towers omvat een grote woontoren en een hotel- en congrestoren naar een ontwerp van Team V Architectuur. Ze beslaan samen 104.000 m2 bruto vloeroppervlak. In de 110 meter hoge hoteltoren voor Maritim komen 579 kamers en tientallen vergaderzalen. De woontoren krijgt 244 appartementen.

Reageer op dit artikel