nieuws

Leidse betoncentrale maakt plaats voor woonwijk

Projectontwikkeling

De Sliedrechtse projectontwikkelaar en bouwer ABB gaat ongeveer 600 woningen bouwen op het terrein van de voormalige Wernink betoncentrale in Leiden. In 2021 moeten de eerste woningen worden gebouwd.

Leidse betoncentrale maakt plaats voor woonwijk
Op het voormalige Wernink-terrein in Leiden moeten ongeveer 600 woningen verrijzen.

Hoeveel ABB heeft betaald voor de kavel van 24.238 m2, die aan de ene kant grenst aan het spoor richting Den Haag en aan de andere kant aan de Oude Rijn, is niet bekend gemaakt. De projectontwikkelaar laat op de eigen site weten dat het een wijk wil bouwen met een kleine zeshonderd woningen en commerciële voorzieningen. Het moet een mix worden van appartementen in alle vormen en maten en ongeveer tien procent grondgebonden stadsvilla’s.

Sanering en ontsluiting

Om het gebied gereed te maken voor woningbouw is een investering van minimaal 20 miljoen euro nodig, zo bleek eerder uit een presentatie van ABB en de gemeente. Zo moet het terrein van de voormalige betoncentrale worden gesaneerd en moet er een tunnel komen die de nieuwe woonwijk -onder het spoor door- ontsluit richting de aangrenzende wijk Hoge Mors.

Reageer op dit artikel