nieuws

200 nieuwe woningen op Diepeveenlocatie Rotterdam

Projectontwikkeling

Bouwer Dura Vermeer en Dudok Groep hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 200 nieuwe woningen in het Merwe-Vierhavensgebied in Rotterdam. De nieuwbouwontwikkeling sluit aan op de herontwikkeling en renovatie van het zogeheten Diepeveengebouw. Het Dordtse vastgoedbedrijf kreeg de locatie eind vorig jaar in haar bezit.

200 nieuwe woningen op Diepeveenlocatie Rotterdam

Eerder vertelde eigenaar Ewald Dudok van het gelijknamige vastgoedbedrijf tegen Vastgoedmarkt al over de plannen met het Diepeveengebouw aan de Pelgrimsstraat in Rotterdam-West. In november vorig jaar kocht hij het monumentale pand voor  2,75 miljoen euro van Deeterman Holding (gelieerd aan de firma Vorm & Decor) Dudok wil de voormalige ijzerwarenhandel, die de afgelopen jaren functioneerde als bedrijfsverzamelgebouw omtoveren tot een woongebouw met publieke voorzieningen in de plint. Daarnaast hij zo’n 20.000 m2 herontwikkelen voor woningen.

Oude glorie

Inmiddels hebben Dudok Groep en Dura Vermeer Bouw Zuid West de bouwteamovereenkomst getekend en is er meer bekend over de plannen. Het monumentale pand Diepeveen behoudt haar karakteristieke plek op de kop van het Dakpark en wordt op termijn in oude glorie hersteld. Dura Vermeer was eerder verantwoordelijk voor realisatie van datzelfde Dakpark en de daaronder gelegen winkelboulevard. In aansluiting op de renovatie van het Diepeveen worden aan de Vierhavensstraat 200 woningen gebouwd.

Ewald Dudok (Dudok Groep): ‘Voor platte vierkante meters kun je net zo goed een pensioenfonds bellen’

Ewald Dudok (Dudok Groep): ‘Voor platte vierkante meters kun je net zo goed een pensioenfonds bellen’

Stedelijk woon/werkgebied

De gemeente Rotterdam wil het Merwe-Vierhavensgebied ontwikkelen tot een stedelijk woon/werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de Maas. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat / Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Reageer op dit artikel