nieuws

Naam Bois & Lombre leidt tot hilariteit

Projectontwikkeling

De naam is een voorteken, schreven de Romeinen. Maar wie een te grote broek aantrekt, kan rekenen op Hollandse hoon.

Naam Bois & Lombre leidt tot hilariteit
De Voortuinen Bois&Lombre

Het voormalige ING-kantoor aan het Westerpark wordt omgebouwd tot een toren met 900 koopwoningen. Daarvan is de helft in bezit van Bouwinvest. Tot nu toe niks aan de hand maar de woningen, die worden verkocht als ‘De Voortuinen’, grenzen aan de wijk Bos en Lommer. Die naam is in de verkoopbrochure verfranst tot ’Bois & Lombre’. Dat zit de echte Amsterdammers niet lekker.

Er kwam meteen een storm van twitterberichten los, waarbij Sloterdijk vertaald werd als Digue Fermée en de totale kaart van Amsterdam verfranst werd.

 

Het lastige voor de bouwers en de beleggers is dat er nu ook lucht wordt gegeven aan de kritiek op dit gebouw. ‘Het lijkt op Leliestadbouw’, ‘Duur appartement, maar je kan geen raampje open zetten vanwege de schoorsteen in de buurt’.

Quote

Quotenet fileerde een aantal appartementsprojecten  met te vette namen onder de kop: ‘Prins Bernhard jr. slijt appartementen in voormalige ING-kantoren als Bois & Lombre‘.

Feiten

Pinnacle, het vastgoedvehikel van Bernhard jr. en Coen Groeneveld, bouwt de nieuwe appartementen in de voormalige ING-kantoren. Het appartementencomplex is voor een groot deel in belegging bij Bouwinvest. Pinnacle kocht de voormalige ING-gebouwen aan de Haarlemmerweg in Amsterdam-West voor  in 2015 voor 23 miljoen euro. Ze zijn er trots op dat ze 60.000 m2 oud kantoor hebben opgeruimd voor nieuwe appartementen. Architectenbureau MVRDV tekende voor het ontwerp. 

 

Reageer op dit artikel