nieuws

Kantoren in hartje Breda naar woningen

Projectontwikkeling

In Breda gaan een paar kantoren plaats maken voor woningbouw. Dat is de bedoeling van de Bredase bouwer Sprangers, die van zijn eigen oude kantoren woningen wil maken.

Kantoren in hartje Breda naar woningen
De-mensen-van-Sprangers-en-de-wethouder

Sprangers gaat samen met Gemeente Breda een haalbaarheidsstudie doen om tot een passende invulling te komen van de huidige kantoorpanden aan de Nijverheidssingel 313 en 315. De woordvoerder van Sprangers geeft aan: ‘We weten niet of we de kantoren echt gaan slopen, daar studeren we op. Voor één pand is omkatten mogelijk, voor het andere ligt het echt niet voor de hand’. Beide panden liggen mooi aan gracht ‘De Singel’.

In de eerste helft van 2019 zal Sprangers verhuizen naar de nieuw aangekochte kantoorlocatie aan de Edisonstraat te Breda. Gelet op de aard van de omliggende bebouwing van de huidige kantoorlocatie aan de Nijverheidssingel en de behoefte in de markt is het ontwikkelen van woningbouw een logische keuze. Sprangers gaat deze locatie in samenwerking met BPD ontwikkelen. Maandag 21 januari 2019 is de overeenkomst tussen Sprangers en gemeente Breda ondertekend door wethouder Paul de Beer en algemeen directeur van Sprangers Peter van der Horst.

De kantoorpanden aan de gracht in Breda

Waardevolle toevoeging aan de wijk

Sprangers is een van oorsprong Bredase bouwer en is de afgelopen 56 jaar gehuisvest geweest aan de Nijverheidssingel. Sprangers en BPD hebben de ambitie om iets moois te maken van de plek waar jarenlang met veel plezier is gewerkt: een waardevolle toevoeging aan de omgeving en de levendige stadswijk Schorsmolen. In combinatie met de hoge woningbouwambitie van de gemeente Breda, die de komende vier jaar zesduizend woningen willen realiseren, is woningbouw een logische keuze.

In mei 2019 moeten Gemeente Breda, Sprangers en BPD een goed beeld hebben verkregen over welk soort woningbouw en eventuele andere functies het beste zou passen binnen de huidige stedenbouwkundige opzet van de wijk. De wens is het merendeel van de woningen in het middeldure huur- en koopsegment te realiseren. Hierna zal een anterieure overeenkomst gesloten worden om tot uiteindelijke ontwikkeling en realisatie te komen.

Reageer op dit artikel