nieuws

Dukenburg krijgt facelift

Projectontwikkeling

Winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen wordt ingrijpend verbouwd. De Vereniging van Eigenaren heeft op 6 december 2018 een definitief besluit genomen om in 2019 te starten met de eerste fase van de renovatie werkzaamheden.

Dukenburg krijgt facelift
Dukenburg

Het winkelcentrum had sterk behoefte had aan een grondige facelift, daarom besloot  de Vereniging van Eigenaren tot verbouwingsplannen. GDAi Architecten uit Den Bosch heeft opdracht gekregen om het voorlopig ontwerp uit te werken naar een definitief ontwerp. De grootste ingrepen vinden plaats in de passages en pleinen, waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd. De drie grote pleinen zullen een sfeervoller en huiselijker karakter krijgen door toevoeging van zitelementen en groendecoratie.

Het huidige winkelcentrum omvat zo’n 24.000 m2 winkelruimte, verdeeld over 100 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules. Daarnaast is er een full-service supermarkt, een gespecialiseerde supermarkt en een compleet vers aanbod.

In de nieuwe plannen worden een aantal units heringedeeld zodat een derde supermarkt in het discountsegment gerealiseerd kan worden. Daarnaast wordt er samen met gemeente Nijmegen en de provincie door een transformatiemanager gekeken hoe er structurele oplossingen gevonden kunnen worden voor invulling van leegstand. Er zijn diverse ideeën over het toevoegen van nieuwe functies met een sociaal maatschappelijk karakter waardoor het diensten niveau van het winkelcentrum wordt vergroot.

In januari 2019 wordt er direct een start gemaakt met een mock-up tussen de Albert Heijn en bibliotheek waardoor voor de consument/bezoeker direct zichtbaar wordt hoe het nieuwe winkelcentrum eruit gaat zien. Medio 2019 starten de werkzaamheden in de overige delen van winkelcentrum Dukenburg.

Reageer op dit artikel